PRECIZĂRI ORGANIZATORICE PENTRU ELEVI
OLIMPIADA DE SECURITATE CIBERNETICĂ - ETAPA JUDEȚEANĂ/ A SECTOARELOR MUNICIPIULUI BUCUREȘTI - 16 MARTIE 2025
Pentru buna organizare şi desfăşurare a Olimpiadei de Securitate Cibernetica (OSC), etapa județeană/ a sectoarelor municipiului București care se va desfăşura în data de 16 MARTIE 2025, facem următoarele precizări:
INFORMAȚII GENERALE PRIVIND DESFĂȘURAREA PROBELOR
- Etapa județeană a OSCJ 2025 constă într-o singură probă cu durata de 7 ore, desfășurată în 2 etape:
- Etapa 1 concurs : 09:00 – 13:00
- Pauză: 13:00 – 14:00
- Etapa 2 concurs: 14:00 – 17:00
- Accesul concurenților în laboratoarele centrului de concurs este permis până la ora 08:30. Elevii vor prezenta CI/legitimație elev cu foto și ștampilă pentru anul școlar curent.
- Proba va începe la ora 9.00 pe https://oscj25.cyber-edu.co/. Elevii se vor autentifica cu adresa de email si parola cu care s-au înregistrat inițial.
La expirarea timpului alocat probei, platforma de concurs se va închide automat, continuarea probei de concurs nemaifiind posibilă
- Organizatorii au decis să publice un număr maxim de 10-15 probe, fiecare conținând una sau mai multe întrebări. Acestea vor fi împărțite în două categorii: probe disponibile înainte de pauza de la ora 13:00 și probe publicate după pauză. Probele lansate înainte de pauză vor fi retrase în momentul pauzei.
- Pentru întrebări legate de probe sau probleme cu platforma CyberEDU, participantul poate contacta organizatorii pe Discord, deschizând un ticket pe canalul #support. Organizatorii nu vor oferi asistență pentru rezolvarea exercițiilor. Orice mesaj trebuie să includă: numele participantului, adresa de email, proba la care întâmpină probleme (dacă este cazul), ce a încercat să facă, ce nu a funcționat și de ce consideră că a apărut dificultatea. Link discord: https://discord.gg/AUj5qhaK4r
- In timpul pauzei dintre cele două probe, concurenții vor putea părăsi sala de concurs pentru recreere, nefiind permisă părăsirea centrului de concurs și totodată NU li se va permite accesul la telefoane.
- Eventualele contestații se transmit de către candidați pe platforma olimpiadei, după afișarea rezultatelor. În contestație, concurentul va preciza identificatorul utilizatorului de pe platformă, itemul/itemii pentru care contestă evaluarea și motivele pentru care o contestă.
Mesajul va fi transmis la cyberedu@bitsentinel.atlassian.net în care se va detalia cât mai bine problema, până pe 18 martie, la ora 23:59.
Comisia va raspunde punctual la fiecare mesaj in parte intr-un termen rezonabil (nu mai mult de 72 de ore) dupa finalizarea primirii contestatiilor.
- Rezultatele etapei județene se vor afișa pe site-ul https://osc.rocsc.ro/.
CONDIȚII TEHNICE, DREPTURI ȘI OBLIGAȚII
- Pe toată durata de timp alocată probei de concurs este permisă conexiunea la rețeaua Internet în laboratoarele în care se desfășoară aceasta.
- Elevii care au optat la înscrierea în competiție pentru folosirea laptopului propriu, își vor asigura propria conexiune WI-FI prin conexiune hot-spot în cazul în care calculatorul personal nu suporta conexiune prin cablul de internet pus la dispoziție de centrul de concurs. Telefonul prin care se face conexiunea hot-spot va rămâne în zona de depozitare din sala de concurs pe toată durata desfășurării probei.
- În cazul în care elevul deține un laptop cu 2 monitoare integrate este permisă participarea doar în cazul în care al doilea ecran nu este o extensie (nu este conectat prin USB, USB-C, etc.).
- Concurenții nu vor comunica sau cere ajutor de la alte persoane sau concurenți, nu vor utiliza CD-uri, flashuri sau alte dispozitive de stocare a datelor, telefoane sau alte instrumente de telecomunicații, dar pot utiliza alte surse de documentare/resurse în afara celor primite de la Comisia Centrală a Olimpiada de Securitate Cibernetică accesând Internetul. Concurenții care încalcă prevederile prezentului articol vor fi eliminați din competiție pierzând dreptul de participare la Olimpiada de Securitate Cibernetică din anul şcolar următor.
- În conformitate cu art.22, alin (3) din Regulametul OSC, concurenții pot folosi căști pe întreaga durată a concursului, exclusiv în scop recreativ sau informativ, cu condiția să nu comunice cu alte persoane şi să nu participe la grupuri de discuții online. Precizăm că elevilor le este permisă conectarea căștilor doar la laptopul personal, nu se admite conectarea căștilor la telefon sau la alte dispositive.
- Elevii trebuie să instaleze serviciul de supraveghere pus la dispoziție pe platforma “CyberEDU”, in secțiunea “Proctored Event” și să-l mențină activ pe toata durata evenimentului.
- Nerespectarea regulilor referitoare la monitorizarea audio-video poate conduce la descalificarea concurentilor. În cazul unei suspiciuni, persoana de contact va atentiona concurentul prin mesajul “Reactivează softul de monitorizare (proctoring) Cyberedu, există riscul să fii descalificat”. Repetarea situației duce la descalificarea concurentului.
- Loghează-te sau înregistrează-te să postezi comentarii